Zdravlje

Kako idealno isjeckati povrće za salatu

Kako idealno isjeckati povrće za salatu | EbroTrade d.o.o.

Prije nego što objasnimo kako idealno isjeckati povrće za salatu, i prije no vam ponudimo proizvod koji će vam olakšati pripremu, moramo navesti važnosti povrća, voća i salate kada je naše zdravlje u pitanju.

Salata poboljšava probavu

Salate se obično prave od voća i povrća, što znači da su bogate vlaknima i vodom, što ih čini dobrim za tvoju probavu. Vlakna, posebno pomažu stolici da se kreće kroz crijeva, smanjujući šanse za zatvor.

Jača imunitet i spriječava određene bolesti

Kada je u pitanju konzumiranje salata, u bilo koje doba dana su odličan izbor, međutim, za doručak su idealan odabir i idealna odluka. Takav obrok znači brojne hranjive tvari i biljne spojeve koji vam mogu poboljšati zdravlje i smanjiti vjerovatnoću od raznih bolesti. Takve bolesti uključuju srčane tegobe, dijabetes, pa čak i rak.

povrće za salatu

Pozitivno utiče na rad mozga

Svakodnevno jedenje salate siguran je način da vaš mozak ostane u odličnoj formi. Samo jedna porcija salate dnevno poboljšava pamćenje kod starijih. Samo pola porcije salate dnevno pomoglo je u usporiti pad kongnitivnih funkcija. Stručnjaci smatraju da je lisnato zeleno povrće najbolje za pamćenje.

Povećava raspoloženje i podiže energiju

Praktikovanje doručka koji sadrži puno složenih ugljikohidrata i malo masti pomaže smanjiti umor i poboljšava raspoloženje. Složeni ugljikohidrati su važni za poboljšanje tvoje mentalne sposobnosti, ubrzavajući obradu informacija, pažnju i pamćenje.

Jesti ujutro voće i povrće dobar je način da se vaš um pripremi za dan. Isto tako, takav način pomaže održavanju dobrog raspoloženja tokom cijelog dana sve do spavanja.

Kako idealno isjeckati povrće za salatu | EbroTrade d.o.o.

Puna je antioksidansa

Zelena salata sadrži velike količine antioksidansa (vitamin C i E, folna kiselina, likopen i alfa i beta karoten). Upravo ti antioksidansi štite tijelo od utjecaja štetnih radikala. Neke od najboljih namirnica koje možete uključiti u svoju svakodnevnu salatu su grah, grašak, paprike, paradajz, mrkva, jabuke, nektarine, breskve, šljive, kruške i jagode. Ako uz salatu jedete i sirovo povrće, učinak će biti još bolji. Istraživači već godinama napominju da voće i povrće smanjuju rizik od mnogih bolesti, posebno karcinoma. Ovo se odnosi čak i na osobe koje puno piju i puše.

Dash Safe Slice rezač namirnica, rezač voća i povrća

  • SIGURNIJE: Dizajnirano da drži ruke i prste podalje od oštrica, za lakši i sigurniji način rezanja. Ručka s oprugom iskače, pa jednostavno pritisnite dolje da biste je narezali za nekoliko sekundi (tako lako da je čak i vaša djeca mogu koristiti)
    SVESTRANO: kriške, julienne, šibice, kockice i još mnogo toga za jednostavnu pripremu obroka, sa 30 različitih unaprijed podešenih rezova za različite debljine (1-8 mm) Podešavanje debljine omogućava prilagođenu kontrolu dajući vam savršena variva, supe, salate, povrće, čak i domaći krompir čips
  • LAGANO ČIŠĆENJE: Kompaktan dizajn se preklapa radi lakšeg skladištenja Uključena četka eliminiše nakupljanje na oštricama, a posuda za hvatanje hrane održava radne ploče čistima
  • SAVRŠENI POKLON: Savršen poklon za vjenčanje ili novi dom. Njegova mala veličina zauzima malo prostora na pultu ili ormariću i odličan je dodatak kuhinji (dodajte u svoj registar odmah!)
  • UKLJUČUJE: Safe Slice Mandolina dolazi sa posudom za hvatanje hrane, četkom za čišćenje, vodičem za recepte i pristupom bazi recepata
povrće za salatu

Ukoliko želite olakšicu i brzo spremljenu omiljenu salatu, jednostavno kliknite OVDJE.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *