Bijela tehnika, Uređaji

Mini pećnica – način odabira

Mini pećnica - način odabira | EbroTrade d.o.o.

Često se ljudi susreću s problemom da jednostavno nemaju dovoljno prostora u kuhinji, a samim tim i ne mogu instalirati kompletne kućanske uređaje – peći ili plinske štednjake u kombinaciji s pećnicom, perilicom posuđa i tako dalje. Ali nemojte brinuti – postoje opcije za uštedu prostora i osiguravanje sebe i svog doba na mnogo drugih načina, a jedan od tih načina je mini pećnica. Način odabira pročitajte u nastavku teksta.

U osnovi mini pećnica funkcionira jednako kao i tradicionalna pećnica, mini pećnica je samo jednostavno manja. S kapacitetom koji varira od 10 do 55 litara, ovaj tip uređaja nudi najmanje dva nivoa kuhanja. Njegova glavna prednost su naravno smanjene dimenzije, idealne za male prostore . Uz to, mini pećnica prikladna je za ljude koji ne kuhaju puno , posebno u pećnici, i koji imaju manju porodicu ili žive sami. Uz to, ovaj se uređaj općenito nudi po veoma pristupačnoj cijeni.

pečnica način odabir

Odabir mini pećnice

Ako želite kupiti mini pećnicu i ne znate koju odabrati, ovih par stvari morate uzeti u obzir kako biste osigurali sebi dobru i kvalitetnu pećnicu:

  • Kapacitet mini pećnice je veoma bitan: ovaj kriterij mora biti usklađen prema broju osoba u kućanstvu, ali i načina pripreme jela kao i to šta će se najčešće pripremati.
  • Broj nivoa za kuhanje, jačina i broj rešetki za kuhanje različitih jela.
  • Opcije kuhanja : konvencionalno, impulsno, rotirajuće ili kombinirajući različite funkcije;
  • Dostupni dodaci : tava za pizzu, tava za prženje itd.
  • Način čišćenja : ručno, automatski, katalizator itd.
  • Razina sigurnosti mini pećnice: s obzirom na temperaturu zidova, odlučite se za model s dvije ploče manje povoljne za opekline.

Potrošnja energije

Ovaj parametar varira između različitih modela u rasponu od 650 do 2200 W. Što je pećnica jača, brže se zagrijava. To znači da je i samo kuhanje brže. Modeli s visokim stepenom snage su skuplji i troše više struje. Kupnjom mini peći s velikom snagom, potrebno je razmotriti kakvu vrstu opterećenja električni kablovi mogu izdržati.

Načini rada

Načini rada određeni su brojem grijaćih elemenata. Ovisno o vrsti hrane koja se kuha, koristi se određeni način rada: korištenje gornjeg grijaćeg elementa, donjeg elementa ili oboje. Obično su svi raspoloživi načini na ploči s instrumentima naznačeni u uputstvu koje nudi proizvođač.

Vrsta upravljanja

Postoje dvije vrste upravljanja mini pećnicom:

  1. Mehaničko – provodi se uz pomoć rotirajuće kontrole. Jednostavno i pouzdano upravljanje.
  2. Osjetljivost na dodir – to se provodi dodirom prsta na zaslonu osjetljivom na dodir. Naravno, takva pećnica je prikladnija za korištenje, ali je cijena opreme znatno veća.

Elektronika

Mini pećnice možete pronaći su s elektroničkim ili mehaničkim upravljanjem. Peći s mehaničkom upravljačkom pločom su povoljnije i pristupačnije cijene, ali imaju određena funkcionalna ograničenja. Mehanički tajmer tehnički ne dopušta pečenje na taj način da tajmer zaustavimo onda kada to mi želimo, već samo dozvoljava automatsko isključivanje. U tom slučaju, kada pećnica ostane bez napajanja, mehanički timer neće prestati raditi i isključit će se u zakazano vrijeme bez obzira na to kada se napajanje nastavi.

Naravno, elektronička kontrola je preciznija i omogućava vam prikaz stanja ali također i proces kuhanja na zaslonu. Funkcija odgođenog starta omogućava programiranje vrućih peciva ujutro za doručak, stavljajući u pećnicu sve potrebne komponente navečer.

Ukoliko ste se odlučili za jednu od gore navedenih pećnica, pogledajte ponudu našeg shopa i odaberite jednu za svoj dom. OVDJE možete pogledati kompletnu ponudu naših mini pećnica.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *