Sve za kuću i dom

Koliko je vrijedna igračka u djetetovom životu?

Koliko je važna tjelesna aktivnost i šta su sklekovi

Koliko je vrijedna igračka i koliko je bitna za djetetov razvoj, pamćenje i uspomene? Već od rođenja, dijete uči o svijetu oko sebe i potrebna mu je šarenolikost, pažnja i ljubav kako bi odrastalo u balansu. Jako je važno pronaći djetetu odgovarajući igračku za koju se može vezati i uz koju se može osjećati sigurno ali i razviti mnogo drugih sposobnosti.

Birajući djetetu igračku, birate mu i društvo i virtuelni svijet koji će kroz igru i zabavu sebi da izgradi. Pravilno odabrana igračka poticati će djetetu maštu i kreativnost, te razvijati osjećaj za brigu, pažnju i ljubav.

Mališani zaista najbolje uče kroz igru i zabavu. Ukoliko odrasta s pravilno odabranim igračkama, one mogu uticati i za razvijanje govora, te na druge motoričke vještine. U današnje vrijeme, kada djeca nažalost većinu svog vremena provode ispred ekrana, veoma je važno da u igrama i zabavi učestvuju roditelji i da postanu svjesni koliko doprinose ili ne doprinose razvoju djeteta. Ukoliko se roditelj posveti odabiru igračke i ukoliko roditelju bude važna kvalitetna zabava za mališana, neminovno će dijete odrastati u okruženju koje je zdravo za njegov razvoj.

koliko je vrijedna igračka

Poveznica između igračke i djeteta

Kada krenete u odabir idealne igračke za dijete, morate razmisliti prije svega o stepenu razvoja vašeg djeteta. Razmislite o tome u kojoj dobi je vaše dijete trenutno i šta od vještina je kod djeteta već razvijeno a šta nije. Pogledajte pažljivo čime vaše dijete voli da se igra najviše, i ka čemu je njegova pažnja najviše usmjerena. Dobra ideja je odabrati igračku koju može dijeliti s prijateljima ali i s kojom se može igrati samostalno. Birajte igračku koja će biti veliki i važan dio djetetovog života.

Sigurno se i vi sjećate svoje omiljene igračke iz djetinjstva ili je još uvijek imate kod sebe? Na isti način će i vaše dijete postupati sa svojom omiljenom igračkom i uspomene će pamtiti cijeli život.

Koje igre birati?

Kada birate igra za vaše dijete, neka to bude u skladu s dobi u kojoj se nalazi. Mališan do sedmog mjeseca nije u stanju pravilno držati stvari s kojima se želi igrati. Stoga, ukoliko se vaše dijete nalazi u toj dobi, pokazujte djetetu oblike i boje, otkrivajte mu zvukove i učite ga da raspoznaje svijet oko sebe.

Starijem djetetu polako možete početi poticati maštu raznim igračkama s kojima može komunicirati i s kojima se može kvalitetno zabaviti.

Razvoj koncentracije i pažnje

Kada je u pitanju razvoj pažnje i koncentracije, još od rođenja možete krenuti s takvom vrstom aktivnosti. Naime, još dok je beba u prvim danima i mjesecima života, možete joj pokazivati fotografije porodice, vaših prijatelja, raznih životinja. Na taj način ćete dijete stimulirati da se fokusira i da uči. S daljim razvojem možete polako početi koristiti razne bojanke, slagalice, te početi crtati i čitati razne priče.

Pričajući hrčak

  • Ovaj predivni hrčak ponavlja sve što kažete smiješnim i simpatičnim glasom.
  • Darujte svojim najdražima i obogatite im dan smijehom!
  • Hrčak koji govori može na zabavan način imitirati glas koji izaziva smijeh kako najmlađima, tako i starijima.
  • Hrčak reagira na zvuk i dodir s pomicanjem glave. Dok ponavlja vaše riječi ili onda kada ga stisnete za ruku, pomiče glavu dolje i gore.
koliko je vrijedna igrčka
  • Hrčka koji govori jednostavno uključite i odmah možete pričati s njim.
  • Kada ga ne koristite, jednostavno ga isključite štedeći tako baterije.
  • U trenutku tjera dosadu.
  • Najmlađima hrčak ne dosadi lako budući da razvija njihovu maštu te ih je u mogućnosti zabavljati i više sati.
  • Ovu zanimljivu igračku možete naručiti na našem shopu OVDJE.

Ukoliko želite pogledati još zanimljivih savjeta, pročitati još korisnih članaka i odabrati proizvode za svoj dom i porodicu, posjetite naš web shop OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *