Uređenje dvorišta

Uljepštajte sebi boravak u dvorištu

Uljepštajte sebi boravak u dvorištu | EbroTrade d.o.o.

Ukoliko imate dvorište, i mjesto za relaksaciju, imate svoj mali luksuz. Mnogi bi mjenjali gradsku buku za toplinu porodične kuće s dvorištem. Uljepšajte sebi boravak u dvorištu i od monotonog izgleda napravite pravu malu oazu mira i sreće. U njemu možete urediti i dnevni boravak na otvorenom koji će lako postati vaše omiljeno mjesto za opuštanje.

Za njegovo uređenje iskoristite ono što već imate kod kuće, a po potrebi kupite u specijaliziranim trgovinama i centrima koji rade upravo sa ovakvim vrstama poslova. Iznesite laganije stolce, stolić, klupicu, mekane jastuke, deku, a prostor možete i dekorisati svjetiljkama raznih oblika i sličnim dekoracijama.

Imate li vrtnu stazu?

Mnogi nemaju vrtni puteljak. Upravo on daje posebnu čar dvorištu. Možete ga napraviti od dasaka, pločica, kamena ili cigli. Neće koštati puno, a napravit će ogromnu razliku u dvorištu. Uz stazu možete posaditi cvijeće ili ukrasno grmlje te dodati vrtnu rasvjetu.

Rasvjeta je veoma važna za ugođaj

Zadovoljni ste svojim dvorištem ali ipak biste dodali ”ono nešto” što bi poboljšalo izgled. Što bi ga učinilo ”toplijim” mjestom za boravak. To “nešto” je rasvjeta koja može potpuno promijeniti estetiku dvorišta kada padne noć. Baklje ili stupići odlično pristaju uz vrtnu stazu.

boravak u dvorištu

Ako imate mogućnost postaviti na zid ili ogradu ukrasne LED lampice, dobit ćete pravi romantični ugođaj. Ovisno o rasporedu biljaka, drveća i namještaja, ali i veličini dvorišta, možete birati između visećih vrtnih lampi, zidne rasvjete ili LED baklji koji se stavljaju u tlo.

Stare košare kao saksije

Ako posjedujete stare pletene košare s kojima ne znate što napraviti, nemojte ih bacati jer mogu poslužiti kao predivan detalj u vrtu. Samo ih napunite zemljom i posadite ukrasno bilje te im pronađite idealno mjesto u dvorištu.

Mjesto za ljuljačke

Ako u svom dvorištu imate skriveni kutak, to je mjesto kao stvoreno za mrežu ili ljuljačke za spavanje i opuštanje. Bez obzira hoćete li mrežu rastegnuti između dva stabla, ili imate samostojeću mrežu, ima nešto posebno u odmaranju u prostoru između neba i zemlje, dok se mreža lagano ljulja. Vodite računa da se mreža nalazi u hladu dok je koristite i svakako nabavite suncobran kojim ćete se zaštititi. OVDJE pogledajte ponudu naših ljuljački kojim ćete se uljuljati u miran i bezbjedan san.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *