Sve za kuću i dom

Toster – prednosti i koristi

Toster - prednosti i koristi | EbroTrade d.o.o.

Pomoću tostera možete tostirati hljeb bez upotrebe maslaca i drugih vrsta masti. Koja je razlika između tostiranja u tosteru i prženja kriške omiljenog hljeba u tavi? Hlejb bez prženja na ulju postaje suh ili jednostavno ugljenisan zbog isparavanja tekućine iz proizvoda. Kada koristite toster, kruh će ostati mekan i hrskav bez dodatnih štetnih materija. Toster prednosti i koristi vam donosimo u nastavku teksta.

Kuhanje s tosterom mnogo je lakše nego korištenje tave koju nakon upotrebe morate posebno oprati, osušiti i ostaviti tamo gfje je i bila. Vrijeme trajanja tostiranja u tosteru doslovno je nekoliko minuta, dok ne trebate stajati uz električnu, već se možete mirno sabrati, oprati, oprati zube i pripremiti za doručak i novi dan.

Toster - prednosti i koristi | EbroTrade d.o.o.

Toster je također odličan za veliku porodicu. Moderni modeli velikih i jakih tostera mogu ispeći do pola vekne hljeba. Uređaji su vrlo funkcionalni, štede prostor i vrijeme. Njima je jednostavno rukovati, također svoj omiljeni doručkić za siguran način može spremiti i vaše dijete.

Danas se na policama raznih marketa kućanskih aparata nalazi ogroman broj modela tostera koji se razlikuju po izgledu, funkcionalnosti, mogućnostima i mnogim drugim detaljima., što dodatno otežava odabir potrebnog aparata. U narednim redovima ćemo vam pokušati pomoći prilikom odabira.

Na temelju funkcionalnosti, mogu se razlikovati sljedeće vrste tostera: redoviti model – ima minimalan skup funkcija. Koristi se uglavnom za tostiranje kruha, rjeđe za zagrijavanje peciva, još rjeđe za odmrzavanje; tosteri za sendviče – uređaji namijenjeni za pripremu sendviča s raznim punjenjem. Neki modeli napravljeni su za pečenje palačinki i vafla; grill tosteri, omogućujući ne samo pravljenje sendviča, već i prženje mesa. Izvana podsjećaju na mikro roštilje ili mikro pećnice.

Vrste tostera

Ovi uređaji su podijeljeni u nekoliko klasa:

  • Priručnik. Tost se priprema sam, ali okretanje se vrši pomoću posebne osovine.
  • Poluautomatski. Ove su konfiguracije opremljene posebnim termostatom koji kontrolira temperaturu pečenog hljeba.
  • Mašina. Konfiguracija uključuje tajmer, termostat. Nakon kuhanja, tostovi se automatski izbacuju kako bi se spriječilo da izgore.

Oprema

Rešetka za grijanje lepinja

Postavlja se preko tostera i može se koristiti za zagrijavanje pečenih proizvoda sa ili bez punjenja. Zagrijavanje se vrši uzlaznim zračnim strujama.

Dugme za isključivanje

Pomoću ovog dugmeta možete isključiti toster​​ u bilo kojem trenutku rada, ne čekajući kraj.

Za malu porodicu dovoljan je maleni običan toster – ovo je klasična verzija većine modela. Za veliku porodicu bolje je odabrati dizajn uređaja koji vam omogućuje kuhanje više kriški hljeba. A također u ovom slučaju možete koristiti vodoravni uređaj koji vam omogućava da u svaki od dva odjeljka smjestite 4 tosta.

Snaga

Što je veća snaga uređaja, brže je kuhanje. Standardna snaga se kreće od 600 do 1500 vata. To ne dovodi do velike potrošnje energije, jer uređaj, u pravilu, ne radi dugo.

toster prednosti

Broj grijaćih elemenata

Toster obično ima standardne električne grijalice. Pečenje čine ravnomjernijim i troše manje energije. Pored funkcije kuhanja, modeli se mogu koristiti za odmrzavanje hrane ili grijanje već spremljenih obroka. Kompletan izbor tostera iz naše ponude pogledajte OVDJE. Jedan od njih je i sledeći model:

Termostat

Termostat omogućava odabir vremena pečenja i nivoa kuhanja te bolju kontrolu temperature i čuvanje od zagorijevanja.

Tajmer

Tajmer je prikladan uređaj koji vas obavještava kada je obrok gotov. Automatski toster sam uklanja kuhanu hranu tj. automatski izbacuje kriške kada su gotove. Poluautomatski uređaj ne izacuje sam hranu, on samo obavještava da je vrijeme prženja isteklo.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *