Sve za dom

Kako očistiti mikrovalnu?

kako-očistiti-mikrovalnu

Mikrovalna pećnica najbolji je prijatelj svake domaćice kojoj je potrebna pomoć u kuhinji u nedostatku vremena. Za brz doručak, ili laganu večeru uvijek je na dohvat ruke i rješenje u samo par minuta. Pitate se, kako očistiti mikrovalnu? Njeno je čišćenje sasvim druga priča jer nema ništa gore od zapečenih mrlja i nakupljene masnoće jer naravno, u nedostatku vremena nekada ne stignemo odmah očistiti ono što je zagorjelo.

Stakleni tanjur unutar pećnice lako ćemo očistiti jer se može izvaditi, ali unutrašnjosti treba malo više pažnje. Rijetkost je da neko očisti pećnicu odmah nakon korištenja, zato i sav taj proces kasnije traži mnogo više pažnje ali uz ova dva trika, sasvim lagano ćete očistiti svoju mikrovalnu.

Kako očistiti mikrovalnu?

NAPOMENA: Nije preporučljivo koristiti hemijska sredstva za čišćenje jer ipak unutra stavljamo hranu, a od onih prirodnih najbolji su ocat i limunov sok.

Limun i ugodan miris

Limunov sok svojom kiselinom odlično razgrađuje masne mrlje i nakupljenu prljavštinu, a u mikrovalnoj pećnici ostat će ugodan miris. Kriške limuna stavite u posudu s vodom. Zatim ih zagrijte i ostavite da para djeluje nekoliko minuta. Potom prebrišite unutrašnjost pamučnom krpom nekoliko puta i očistile ste svoju pećnicu.

Ocat i svježina

Najjači saveznik čišćenja stana na prirodan i povoljan način također je idealan i za mikrovalnu pećnicu. Ulijte ga u posudu s vodom pa stavite u mikrovalnu na nekoliko minuta. Pazite da posuda može podnijeti temperaturu mikrovalne pećnice. Nakon što se zagrijavanje završi, ostavite koju minutu jer će se tako najbolje otopiti sva tvrdokorna prljavština. Ono što trebate učini nakon toga jeste da posudu s vodom i octom pomjerite te prvo vlažnom pa i suhom krpom prebrišete unutrašnjost.

Kako očistiti mikrovalnu?

Nema struganja niti ribanja! Jednostavno je! Ukoliko želite još bolji efekat, dodate malo limunovog kako bi vaša mikrovalna mirisala na svježinu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *