Sve za kuću i dom

Kućanski aparati koji čine jedno domaćinstvo

kucanski aparati

Započinjete novi zajednički život u novom domu? Ilipak sami gradite svoj dom i svoju oazu mira i potrebne su vam ideje? Koji su to kućni aparati koji su neophodni za skladan život koji će bez imalo muke biti jako funkcionalan? Te kako da odaberete kućanske aparate koji će vam uveliko olakšati svaki naporan dan. I uljepšati svaki dan odmora i uživanja u novom, toplom domju. Možda već imate određene aparate koje možete unijeti u svoj novi dom. Ali vam se ne uklapaju sa dimenzijama ili su jednostavno istrošeni a vi želite nove, blistavije i jače.

Iako je uzbudljivo planirati svoj život iznova, graditi dom i iako se to na prvu čini jako jednostavno. Jer nam od uzbuđenja samo lijepe i lagane scene prolaze krog glavu u obliku raznih ideja. Ali uglavnom se sav taj proces jako mnogo zakomplicira i nerijetko ostanemo bez ideje.

Doživimo blokadu jer ne znamo kuda i kako dalje. Da li vam treba novi televizor ili frižider? Hoćete li zamijeniti stari usisivač ili umjesto toga kupiti novu mikrovalnu pećnicu? Šta kupiti, a na šta ne trošiti novac, uvijek je veliko pitanje!

Ono što je u suštini najvažnije jeste da znate i da budete svjesni koji kućanski aparati su vam najpotrebniji. Koji su vam prioritet te bez kojih nikako ne biste mogli funkcionirati. Posebnu pažnju posvetiti njima, njihovoj kvaliteti, cijeni i funkcijama.

Možete li zamisliti dan bez omiljene kafe, ukusno pripremljenog obroka, čiste i opeglane odjeće? Prijatne i tople atmosfere u domu? Za sve ovo potrebni su vam ispravni kućni uređaji: štednjak, frižider, zamrzivač, mašina za pranje i sušenje veša, te peći i kamini. Brojni mali kuhinjski aparati: mikseri, rezalice, mikrovalne pećnice…

U zavisnosti od broja članova u domaćinstvu i u zavisnosti od toga ukoliko živite sami koliko ste sami sebi zahtjevni. Njihovih ili vaših potreba i svakodnevnih zahtjeva, u svakom domu naći ćete različite kućne aparate. Međutim, postoje oni uređaji bez kojih nijedna kuća jednostavno ne može. U ovom tekstu pripremili smo listu kućnih aparata koji su nam promijenili život. Učinili svakodnevicu ljepšom i jednostavnijom, te koji nam u svakom slučaju unose radost, toplinu i sigurnost.

Usisivač

Održavanje kuće čistom nikad nije bilo lakše nego danas kada postoji toliko izbora među raznim vrstama usisivača. Sa kesom ili posudom, bežični ili ne. Različite snage i od raznih proizvođača, ponuda ovih proizvoda je zaista jako široka i raznovrsna.

Pored univerzalne četke, jako mnogo modela danas ima i dodatke u vidu mlaznice za pod ili teleskopske mlaznice za fuge

Živimo u dobu u kojem tehnologija napreduje jako velikom brzinom. Kućni aparati postaju sve napredniji i pametniji sa sve više nevjerovatnih opcija. Svojim specifičnim programima i brojnim funkcijama olakšavaju i unapređuju svakodnevicu. Omogućavaju i nama i našoj porodici uštedu vremena, i jako lagano čišenje i održavanje doma.

Jako bitno je napomenuti automatsko vraćanje kabela u usisivač. To nikako ne bismo htjeli propustiti upravo zbog senzitivnosti samog kabela kao i dugmeta koje najčešće svi stisnemo očekivajući da se kabel momentalno uvuče i vrati nazad sam u usisivač. Bez obzira na kojoj je razdaljini razvučen i koliko je zapetljan. Ovakvo postpanje naravno baš i nije dobra ideja. Jer kabel može zapeti pa ga možda nećete moći više ni uvući ni izvući. Najbolje je da kabel usmjeravate rukama lagano dok se sasvim ne uvuče u usisivač. .

Ako razmišljate o kupovini usisivača, pogledajte top izbor ovih aparata po pristupačnoj cijeni i sa brojnim opcijama upravo na našem shopu. Jednim klikom OVDJE otvorite kompletnu ponudu usisivača koje vam nudimo.

Klima uređaji

Klima uređaji su električni uređaji koji prilagođavaju mikroklimu prostorije potrebama čovjeka. Te olakšavaju tropske dane u kojima ne možemo normalno funckionirati od prevelike topline i uslova koji nisu pogodni za sve naše svakodnevne obaveze. One regulišu temperaturu prostorije, relativnu vlažnost vazduha, jonizuju vazduh, filtriraju vazduh, otklanjaju bakterije, grinje i druge mikroorganizme. Mogu biti centralne, mono, duo, multi i portabl ili pokretne.

Za odabir klima iz naše ponude klikom OVDJE možete provjeriti našu ponudu te odabrati klima uređaj za sebe,

Frižider i zamrzivač

Pojava frižidera i razvoj tehnologije rashladnih aparata u velikoj mjeri uticao je na način čuvanja namirnica kao i na način očuvanja i sigurnosti našeg zdravlja bez straha od toga da će namirnice da se pokvare. Tokom većeg dijela istorije hrana se čuvala u rupama ispunjenim ledom ili pak prostorijama obloženim drvetom i izolovanim slamom. Nevjerovatna tehnologija i naučne inovacije u 20. vijeku učinili su frižidere pristupačnijim, energetski efikasnijim, sigurnijim i ekološki prihvatljivijim.

Svaki današnji dom je zaista nezamisliv bez frižidera. Bilo da je riječ o privatnoj kući, studio apartmanu ili velikom restoranu. Frižideri su neophodni kako bi namirnice koje imamo održale svoj kvalitet i kako ne bi bile uništene. Proizvode se u različitim modelima, dimenzijama i kapacitetima. Proizvođači rashladnih aparata mislili su i na male kuhinje, tako danas postoje i ugradbeni modeli frižidera i zamrzivača. Ovi aparati se lako uklapaju u svaki dizajn. Pritom ispunjavajući sve kriterijume kvaliteta i energetske efikasnosti te su mali domovi ovom viješću obezbjeđeni.

Izbor frižidera iz naše ponude pogledajte OVDJE i uvjerite se u sigurnost i pristupačne cijene.

Mali kuhinjski aparati

Toster, mikser, blender, spisak se vrlo lako može produžiti, aparat za kafu, mikrovalna pećnica i mini pećica, zaista jako veliki spisak od malenih kućanski aparata koji su neophodni savremenom i modernom domu. Ono što je jako bitno pitanje jeste koliko toga nam je zaista potrebno u našem domu.

Ukoliko ste strastveni ljubitelji kafe ili čaja, onda se ne trebate dvoumiti oko toga da li da kupite aparat za kafu. Ukoliko ste strastveni ljubitelji mini pećica i malenog i laganog te praktičnog kuhanja laganijih obroka onda definitivno u vašem domu trebate kvalitetnu mini pećicu koja će ispuniti sva vaša očekivanja. Njena svakodnevna upotreba čini je izuzetno praktičnom, a za mnoge parove i nezamjenljivim kuhinjskim aparatom ukoliko oboje vole kuhati, spremati i dijeliti male kućne radosti.

Ukoliko se dvoumite i ne znate koji mini pećnicu odabrati, klikom OVDJE pogledajte naš izbor i odaberite jednu za sebe i vaš dom.

Konvektori i grijalice

Konvektori i konvektorski radijatori su jedini uređaji za grijanje na struju koji zadovoljavaju sve potrebe koje vaš dom zahtijeva kada je grijanje vašeg životnog prostora u pitanju. Blagotvorno djeluju na zdravlje ukućana ne isušujući zrak te ne crpe kućni budžet jer ne povećavaju potrošnju električne energije ni približno u tolikoj mjeri kao gore nabrojani uređaji.

Samim time možemo zaključiti da je upravo grijanje na konvektore najjeftinije grijanje na struju. Grijanje na struju je također najčešći oblik grijanja u domaćinstvima. Iako postoje i drugi oblici grijanja, kao što je grijanje preko raznih peći ili preko plina i lož ulja, nekako su naša domaćinstva, uglavnom, orijentirana na grijanje na struju tokom zimskih mjeseci. Potrebno je odabrati uređaj koji osim ekonomičnosti u sebi sadrži i zdravu komponentu, koja je, na kraju krajeva i presudna jer malo tko bi izabrao uređaj koji djeluje loše na zdravlje.
Ukoliko želite odabrati pravi konvektor za vas, OVDJE pogledajte našu ponudu i odaberite za sebe sigurno, ekonomično i kvalitetno grijanje na struju.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *