Kućanski aparati

Ukusan sladoled u vašem domu

Ukusan sladoled u vasem domu

Većini ljudi je ljeto nezamislivo ako ukusan sladoled nije društvo i svakodnevna poslastica. Sladoled je bogat kalcijumom, vitaminima i antioksidansima ali to je istina samo ako se radi o sladoledu napravljenom od zdravih sastojaka na pravi način. Stoga, iako je to svima omiljena ljetna poslastica, trebali bismo pripaziti na količinu.

Umjetne boje

U ponudi imamo sladolede u najluckastijim bojama, poput “štrumfplave”, koja je veoma popularna na društvenim mrežama. Kod nekih vrsta sladoleda je lako prepoznati korištenje umjetnih boja. Jako tamna boja čokolade znak je da je kakao umjetno zatamnjen. Jarko crvena boja višnje umjesto nježno roze boje je također znak umjetne boje. Menta sjajno zelene boje sasvim je umjetna, jer se za izradu prirodnog sladoleda od mente koristi esencijalno ulje koje je bezbojno. Sumnjiv je i sladoled od pistacija jarko zelene boje.

ukusan sladoled

Šta je dobar sladoled

Za okus sladoleda veoma je važna vrsta masnoće koja se koristi prilikom pripreme. Kod sladoleda lošeg kvaliteta često su dodate biljne masnoće, koje koštaju manje i produžuju rok trajanja. Dobar sladoled mora biti kompaktan i kremast. Također, ako ne postoji razlika između okusa, već su svi slični, to je znak da je sladoled napravljen od zajedničke osnove i daje razlika samo u aromama.

Sladoled ne smije biti presladak

Kvalitetan sladoled ne smije izazvati veliku žeđ. Ako izazove, znak je to da je u sladoled dodato previše šećera. Također da sladoled nije dobro izbalansiran i da je recept loš. Šećer je jeftin sastojak i često se dodaje u velikim količinama. Ako ste nakon pojedenog sladoleda jako žedni, razmislite o njegovom kvalitetu.

Aparat za sladoled Severin sa 2 činije

Dvije posude za sladoled od po 2 litre: taman za pripremu raznih deserta. Kuharica sa ukusnim receptima za razne vrste sladoleda, šerbeta, jogurta, smrznutih jogurta i veganskih deserta. Nakon završetka procesa, jogurt se automatski hladi. Kućište od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika sa modernim LED ekranom na dodir.

Ukusan sladoled u vašem domu | EbroTrade d.o.o.

Ukoliko želite idealnu poslasticu u svom domu, pogledajte i naručite naš aparat za sladoled OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *