Bijela tehnika, Sve za dom

Bijela tehnika i uređaji

Bijela tehnika i uređaji | EbroTrade d.o.o.

Kućanski uređaj ili bijela tehnika je veliki uređaj u kućanstvu koji se koristi za obavezne i redovne kućanske poslove. Poput pranja odjeće, posuđa, pripreme hrane i slično tome. Bijela tehnika različita je od električnih uređaja budući da je riječ o većim uređajima koji nisu lako prenosivi. Često se smatraju fiksnim dijelom namještaja koji se u rijetkim situacijama pomjera na drugo mjesto od onoga koje je planirano i izdvojeno posebno za njega. Činjenica da imaju posebne dijelove za spajanje na struju, plin, ventilacijski otvor ili odvod, ograničava mjesta u kući ili stanu. Na kojima mogu stajati te upravo iz toga razloga kupovinom bijele tehnike moramo osloboditi i potražiti mjesto u domu gdje bismo mogli smjestit uređaj. Koji neće smetati porodici i koji će nesmetano vršiti svoju funkciju.

Pogledajte kompletnu ponudu OVDJE.

Osnovni proizvodi koji spadaju u popis uređaja bijele tehnike su:

  • hladnjak
  • zamrzivač
  • štednjak
  • pećnica
  • mikrovalna pećnica
  • perilica posuđa
  • perilica odjeće
  • sušilica odjeće
  • klima uređaj
  • bojler

Naziv

Većina bijele tehnike obložena je metalnim slojem, koji je sredinom dvadesetog stoljeća isključivo bio bijele boje. Stoga je nastao naziv bijela tehnika nasuprot smeđe tehnike. Koja se koristi za elektroničke uređaje za zabavu poput računara, televizije, linije i druge video i audio opreme. Naziv je nastao od starinskih televizora koji su bili obloženi kutijom koja je imitirala drvo i bila smeđe boje. Ujedno i uređaji bijele i smeđe tehnike spadaju u one trajne. Odnosno one za koje se očekuje da traju dulje od tri godine.

Bijela tehnika i mali kućanski aparati jedni su od onih proizvoda čiju kupovinu uvijek imamo u planu.

Iako ih generalno nemamo potrebu često mjenjati i rijetko kada ih kupujemo. Često se zna dogoditi da smo u potrazi za novim frižiderom ili zamrzivačem. Pa moramo zamijeniti mašinu za suđe a ili kupiti neki novi aparat za pripremu hrane.

Život je zaista mnogo lakši i ugodniji sa kvalitetnim i ispravnim kućanskim aparatima koji nam štede slobodno vrijeme. Čuvaju naše namirnice i životne potrebe nam ubrzavaju i olakšavaju.

Od svakodnevnog izdvajanja odjeće za pranje, do izbjegavanja dosadnog sjeckanja slata za porodičnu doručak. Asve to nam odradi naš odabrani aparat, do uštede vremena koje bismo proveli za pranje suđa. Bijela tehnika i manji kućanski aparati su rješenje za manjak vremena.

Pogledajte kompletnu ponudu OVDJE.

Nemojte kupovati brzo

Bijelu tehniku definitivno ne biste trebali kupovati brzo i bez razmišljanja, te biste tu odluku trebali donijeti nakon razmišljanja i nakon što ste uzeli u obzir sve prednosti i mane uključujući i cijenu, kao i veličinu, boju, mjesto gdje će određeni uređaj biti smještaj pa sve do najsitnijeg detalja. Kako biste izbjegli brzu kupovinu i pogrešnu odluku, napravite sebi maleni spisak prioriteta koji će vam pomoći pri odluci i kupovini. Naprimjer, ako samo jednom mjesečno do par puta spremate veći porodični ručak ili ju par puta uključite isključivo samo za svoje potrebe, onda vam zasigurno ne treba skupa pećnica koja će vam oduzeti mnogo para i prostora u kuhinji.

Dakle, svakako razmislite o svojim navikama i uzmite u obzir veličinu vašeg doma i koliko ćete često koristiti uređaj koji želite kupiti. Konačan izbor prilagodite svim tim parametrima sa svog malenog spiska pririteta. Sve su to sitnice na koje treba obratiti pažnju kako ne bi došlo do neočekivanih troškova ili prepreka za ugradnju novog uređaja koji ćete vjerovatno koristiti dugi niz godina. 

Pogledajte kompletnu ponudu OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *