Zdravlje

Kako vam može pomoći masaža?

Kako vam može pomoći masaža

Kako vam može pomoći masaža i na koji način vas može opustiti? Masaža je odličan i veoma moderan način za opuštanje cijelog tijela. Također može pozitivno uticati na stanje uma i na raspoloženje. Kada je u pitanju način masaže, može biti lagano pritiskanje a može biti i jačim pritiskom, ovisno o razlogu i tegobama. Masaže se također preporučuju i kao dio oporavka kada su u pitanju povrede, te kod raznih vrsta bolova i ukočenosti.

Masaže učinkovito uklanjaju stres i napetost u mišićima, te vas mogu osloboditi raznih vrsta bolova. Ukoliko imate problema s probavom, glavoboljom, sportskim povredama i sl., masaže vam i u tome mogu pomoći. Ono što je veoma važno jeste da masaže ne bi trebale biti bolne, već bi trebale opuštati i biti jako ugodne. Masaža traje od 30 do 60 minuta a o vrsti masaže može trajati i duže, ovisno o potrebama.

Masaže također pomažu kod:

  • Bolova u leđima i vratu
  • Migrena
  • Osteoartritisa
  • Depresije

Masaža vrata

Bolovi u vratu su veoma česta pojava. Nastaju obično zbog lošeg držanja ali i zbog nepravilnog sjedenja. Kod masiranja vrata bitno je da opustite ramena, i da izravnate leđa i vrat. Nakon toga stisnite lagano bolno područje i pomjerajte prste kružnim pokretima u raznim smjerovima. Masaža bi trebala trajati do 10 minuta i ne duže, ukoliko je mjesto bolno.

Masaža leđa

Jedan od najvećih problema kada su u pitanju bolovi u leđima jeste bol u donjem dijelu leđa. Masiranje tog dijela je također veoma jednostavno. Sjednite na pod i prekrstite noge te izravnite leđa i stavite palce s obje strane kosti. Pomjerajte palce kružnim pokretima gore-dole i pritisnite malo jače tamo gdje osjećate bol. Prije nego što nastavite masažu napravite kraću pauzu. Ovakvu masažu možete izvoditi i na stolici ali je veoma bitno da su vam noge na podu.

Udarni masažer

  • Masažer ima 32 razine brzine i 4 različite masažne glave za jednostavnu masažu i smanjenje oštećenja kostiju.
  • Korisnik može mijenjati brzinu masažnog pištolja prema potrebi.
  • Ručni pištolj za masažu ispaljuje impulse pritiska i prodire duboko u mišićno tkivo.
Kako vam može pomoći masaža? | EbroTrade d.o.o.
  • Oslobodite mišiće, smanjite rizik od oštećenja mišića.
  • Profesionalni pištolj za duboku masažu tkiva može odmah ublažiti bol, smanjiti ukupni stres i tjeskobu te je super dar za vaše roditelje, prijatelje ili ljude koji se nadaju zdravijem životom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *